Ons vergoedingsmodel is gebaseerd op het equality & equity model. Alhoewel het vaak door elkaar gebruikt wordt, zijn gelijkheid (equality) en rechtvaardigheid (equity) behoorlijk verschillend. Als eerlijkheid het doel is, zijn gelijkheid en rechtvaardigheid twee processen waarmee we dit kunnen bereiken.

Gelijkheid (equality) betekent simpelweg dat iedereen precies op dezelfde manier wordt behandeld, ongeacht behoefte of enig ander individueel verschil.

 

Rechtvaardigheid (equity) daarentegen betekent dat iedereen krijgt wat nodig is om te slagen. Op deze manier wordt ook gekeken in ons vergoeddingsmodel naar de verschillende initiatieven.

Drie categorieën voor maatschappelijke initiatieven:

  1. Kostenloos (paars shirt)

Organisaties die voornamelijk op vrijwilligersbasis werken

Initiatieven uit categorie 3 zullen dus meer betalen, maar helpen daarmee initiatieven uit categorie 1. Beter bekend als 'de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten'.

Als we het model vertalen aan de hand van de illustratie naar de huidige situatie in Amsterdam, zien we op de illustratie hieronder dat het hek hoger is. Dit staat voor de hoge huren in Amsterdam die veel maatschappelijke organisaties niet kunnen betalen.

 

 

Met de hulp van kantoren, die hun ruimte beschikbaar stellen (vertaalt aan de hand van het onderste krat op de afbeelding op rechts) in combinatie met het rechtvaardigheidsmodel, is het op die manier voor alle organisaties die zich aansluiten bij UseSpace mogelijk om hun activiteiten uit te oefenen. Of in het geval van de illustratie de wedstrijd te zien.

Scroll naar boven